28 de juliol 2018

LA CITA TARONJA DE L'ESTIU


Ha arribat el cap de setmanaque el Lanzarote té assenyalat de color taronja des de fa temps en el calendari. Les 24 hores de futbol sala de Sant Julià són el punt de trobada d’uns amics amb una afició comuna: el futbol sala. Enguany no és una edició qualsevol. Els taronges celebren quinze temporades participant ininterrompudament en la seva competició preferida.

No hi ha molts equips que puguin dir en veu alta que hagin pres part tants anys consecutius en el torneig. En la seva primera participació, els canaris van demostrar que no volien ser uns simples comparses i van aconseguir, amb només 15 anys, classificar-se per als vuitens de final, en què es van veure les cares amb el seu rival insular, el Tenerife. Des de llavors l'equip ha passat anys de tots colors - amb una final i una semifinal com a millors resultats- però sempre ha competit de tu a tu davant qualsevol rival en un campionat que no és gens fàcil. Hi ha eterns aspirants al títol, hi ha equips joves amb fam d’èxit, hi ha equips històrics, hi ha conjunts que volen fer un salt de qualitat.....

I després de tots aquests hi ha el Lanzarote, un equip que viu els dos dies que dura la competició d’una manera diferent a la resta. Quan arriba el moment de deixar-se la pell damunt la pista ho fa i lluita per guanyar cada partit, però a fora del parquet fa pinya, fa unió, fa xerinola. Només així es pot entendre la seva presència tants anys seguits en el torneig.

En aquesta edició, la junta directiva taronja ha apostat per una plantilla continuista amb poques modificacions. Xavi Palet, Carles Garrido, Guillem Solerdelcoll, Blai Martí, David Morcillo, Andreu Martí o Jordi Saborit no faltaran a la seva cita de cada estiu. Al seu costat hi seran jugadors habituals en les últimes convocatòries com Pablo Fernández, Sergio Rebollo, Marc Alegre, que torna a la competició amb ganes de treure’s el mal gust de boca de fa uns anys, i una nova incorporació sota pals. A més, els taronges comptaran amb el suport moral del capità Jordi Camprodon, que es troba fora de viatge, i de Sergi Pi, que seguirà les evolucions del seu equip des del Canadà.

Queden poc més de dues hores perquè el Lanzarote comenci a fer rodar l’esfèric a la pista de Sant Julià de Vilatorta. Els taronges, un any més, tornaran a sortir amb tota la il·lusió del món i intentaran fer-ho el millor possible. Tot el que vingui, benvingut serà. Som-hi Lanzarote!!!!