23 d’agost 2010

Bon paper a les 24 hores de Sant Julià

Bon paper del Lanzarote que, tot i tornar a caure a la maledicció dels quarts, aquesta vegada per penals i contra Biguetes Vic, va mostrar-se com un equip sòlid, ambiciós, i com un dels pocs equips imbatuts en el torneig.

El Lanzarote tornava a casa el cap de setmana del 31 de juliol i 1 d'agost amb ganes de treure's l'espina de Torelló, i amb la històrica necessitat de passar de quarts de final en el torneig que va veure néixer l'equip.

El sorteig enquadrava l'equip en el grup D, juntament amb Apostoflant (bon equip nascut de l'escisió de Carnisseria Pradell), Neteges Futsal i Despertaferro, que comptava a les seves files amb Miquel Camprodon, que després de marcar els 3r gol a la final de Muntanyola amb el Lanzarote, havia rescindit unilateralment el seu contracte per encarar una etapa "més ambiciosa".
Despertaferro 1 - 6 Lanzarote
Partit molt més difícil del que tothom es pensava, tot i el que diu el resultat final. En paraules de Xavi, "com aquells bistecs que fan bola, que els has de mastegar i mastegar i no els acabes d'empassar". La màquina no funcionava, els engranatges no estaven prou engreixats i el conjunt taronja va acusar l'ansietat de voler començar amb bon peu contra la ventafocs del grup.
Golejadors: Xavi (3), Guillem i Garrido

Futsal Neteges 0 - 4 Lanzarote
-->
El partit es presentava decisiu pels interessos del Lanzarote ja que una victòria assegurava el passi als vuitens de final del torneig. A més a més, a priori Apostoflant era el rival més fort del grup, i que per tant ens jugàvem la 2a posició del grup. El match va ser còmode pels taronges, que va veure com la seva porteria acabava la primera part sense ni un xut perillós entre els tres pals. El Lanza mostrava les seves senyes d’identitat. Ofensivament l’equip va moure bé la pilota, i va saber resoldre amb eficàcia les ocasions que disposar. La segona part va seguir una mateixa pauta, i ja amb el 0-3 al marcador, la relaxació va fer el partit una mica boig, i va donar peu a Neteges Futsal a arribar amb certa perillositat a la porteria de Jordi Saborit. El 4t gol va acabar de sentenciar el partit.
Golejadors: Pi (2), Garrido i Marc Herreros*

Apostoflant 2 – 3 Lanzarote
Un dels millors partits dels taronges en tot l’estiu. Una victòria contra el que acabaria sent finalista de les 24 hores. L’encontre no va començar bé pels interessos canaris, ja que als 5 minuts Apostoflant s’avançaria al marcador després d’un u contra u amb Jordi Saborit. La igualtat a la pista, però, es feia palesa cada minut que passava, ja que els dos equips disposaven d’ocasions per marcar. Seria Carles Garrido qui, a pocs minuts de la mitja part faria dos golassos marca de la casa que col·locarien el Lanzarote per davant en el marcador. Ja a la segona part, la tònica del partit era la mateixa, amb vaivens d’una porteria a l’altra, però aquesta vegada seria Apostoflant qui empataria el match. A falta de 8 minuts, però, novament Carles Garrido desequilibraria la balança fent un autèntic golàs que va fer aixecar el públic dels seus seients. El 8 del Lanzarote s’havia pres la guerra per la seva banda i havia solucionat un partit amb una clínic de regats, fintes i, sobretot, punteria. Apostoflant ho va intentar jugant de 5 però la bona defensa taronja va fer la resta. Al final, 9 punts de 9 possibles i primers de grup.
Golejadors: Garrido (3)

Vuitens de final: Meteoros 0 – 3 Lanzarote
La fase eliminatòria del torneig enfrontava al Lanza amb el 2n del grup C. A priori, un rival molt assequible. Tot i això, no va ser gens fàcil. Fins i tot, hi va haver moments on la classificació s’escapava de les mans. Una primera part amb poc joc i sense gols, havia encès totes les alarmes del Lanzarote. Estàvem a la fase eliminatòria i un gol ens deixaria fora del torneig. A la segona part, però, i encomanats de la poca intensitat del rival, el gol tampoc arribava, i els nervis començaven a fer acte de presència. Cap al 10 de la segona part, una assistència de Sergi Pi des del corner deixava a Xavi dins de l’àrea, que rematant amb l’esquerra i ajustat al pal aconseguia, per fi, obrir la llauna. Amb tot, el partit no estava sentenciat, i un hipotètic gol de Meteoros posaria la por al cos als taronges. Pi ho va provar de penal, però la sort no estaria de cara del Calldetenenc. Uns minuts més tard, l’estratègia de Pi i Xavi donarien peu a un dels gols més bells del torneig. Un servei de corner de Sergi Pi, de cullera i al segon pal, l’engaltaria Xavi col·locant un obús a l’escaire dret de la porteria rival. Un tercer gol del jove Blai, a passada de la mort del 4 del Lanza, va donar el partit definitivament per tancat.
Golejadors: Xavi (2) i Blai

Quarts de final: Biguetes Vic 2 – 2 Lanzarote (2-1 per penals)
El Lanzarote s’acomiadaria del campionat amb una gran imatge, perdent contra un gran equip i a la loteria dels penals.
La pauta del match va ser clara: domini de la possesió del Biguetes, gran defensa del Lanzarote, que va aprofitar les poques ocasions que va tenir. La primera part va acbar 1-1, després de que els vermells s’avancessin al marcador aprofitant una pilota morta dins l’àrea. Poc més tard podria haver caigut el 2-0, però el pal va impedir que el 6 de Biguetes ampliés la distància al marcador. A les acaballes del primer temps, Camprodon marcava l’empat, amb un xut potent des de fora l’àrea.
A la segona part més del mateix: un gol de Biguetes posava el 2-1 a l’electrònic, novament després d’una pèrdua de pilota en camp propi. Ara tocava remuntar, però Biguetes tenia el domini de la pilota i alguna ocasió per sentenciar. El Lanzarote no aconseguia arribar a la porteria rival, i així era impossible empatar el partit. A falta de 7 minuts pel final, Xavi es va enfundar la samarreta de porter-jugador i els taronges, ara vestits amb la segona equipació, es posaven a jugar de 5. I va ser arribar i moldre. Després de 30 segons de possessió, Xavi feia una passada a Garrido que, després de fer la diagonal des de la banda esquerra va engaltar un bon xut que es va colar pel primer pal de la porteria de Sivatte. El marcador no es mouria més, i els penals van condemnar al Lanzarote a no passar de quarts un any més.
Golejadors: Campro i Garrido