30 de juliol 2016

ELS HOMES DE TARONJA

Fa tretze anys un grup d’adolescents va saltar per primera vegada a la pista poliesportiva de Sant Julià de Vilatorta. Participaven en les 24 hores de futbol sala. D’aquesta primera plantilla Jordi Camprodon i Xavi Palet continuen sent habituals a les convocatòries. Al llarg del temps s’hi han anat afegint més jugadors habituals com ara Carles Garrido, Guillem Solerdelcoll, Sergi Pi, Blai Martí, Jordi Saborit...Tots junts han fet del Lanzarote un equip d’una pasta especial.

Vestits de taronja o també de blau sempre trepitgen el parquet orgullosos de portar una samarreta plena de valors. Amistat, humilitat, companyia... i no els hi ha anat gens malament, sobretot, quan van començar a creure, realment, en les seves possibilitats. Diferents punts d’inflexió han marcat la seva trajectòria. Des de la classificació per a la final del torneig llarg de Sant Julià del 2007, el primer títol de la història a Prullans o fa dos anys disputant la final de les 24 hores de Sant Julià.

El Lanzarote ja no és un equip de petit. S’ha fet gran en diferents competicions i no tem a ningú. Tot al contrari. S’ha guanyat el respecte de tots els seus adversaris amb treball i esforç. Tothom coneix de que són capaços el homes de taronja i ells també ho saben. Si treuen la seva millor versió són un rival que ningú es vol trobar ni en pintura

Però encara falta el salt definitiu: aixecar la copa de campions de les 24 hores de Sant Julià. És el somni perseguit per a diverses generacions quan ho han intentat i s’han quedat a les portes. Després de ser un equip consolidat en els quarts de final de la competició, els lanzarotenys van superar la barrera psicològica dels quarts amb una semifinal i una final. Queda el pas definitiu. El més complicat, però no impossible: guanyar el torneig. I per què no aquesta temporada?

Amb un dels millors equips de la seva història i amb la moral alta després de la victòria a les 24 hores de Muntanyola, el Lanzarote es presenta a Sant Julià disposat a fer-la grossa i fer saltar totes les cases d’apostes. El nucli dur no fallarà a la cita. Jordi Camprodon, Xavi Palet, Carles Garrido, Guillem Solerdelcoll, Blai Martí i Jordi Saborit lideraran l’equip. Al seu costat hi seran jugadors clàssics com Pol Vilaró o Pepe i reforços de gran qualitat com Pablo Fernández, Sergio Rebollo i Marc Alegre, que debutarà amb la samarreta taronja.


Abans de començar que quedi clara una cosa: ningú guanya una competició per la gorra. Això cal tenir-ho clar des del primer partit. L’imaginari taronja no pot variar en absolut. Cal seguir-lo pam a pam si es vol sortir del pavelló amb la copa a les mans. Es lluitarà per aconseguir-ho, però si no hi ha premi gros que ningú es desesperi i posi el crit al cel. S’acabarà el partit, els jugadors es dutxaran, cantaran les cançons de l’equip, s’asseuran a la grada i la xerinola continuarà com han fet sempre.