06 de juliol 2011

INVICTES!

El Lanza va tancar ahir la primera ronda del torneig de Torelló amb un empat, i es manté invicte a la capital del Ges. El resultat, malgrat que no va ser el que tots els jugadors haurien volgut, és perfectament vàlid i servirà als taronges per ser caps de sèrie en la segona ronda del campionat, de manera que evitaran, a priori, els principals favorits. De tota manera, des de la junta directiva, Jordi Camprodon ja s'ha encarregat de fer una crida a la prudència: "El torneig és molt llarg i amb un mal partit pots veure't fora. Hem d'anar partit a partit i sense confiar-nos, perquè en aquests tornejos no es comencen a perfilar els millors equips fins a la segona fase".
Sigui com sigui, el Lanzarote sap que obrirà el seu grup aquest dijous a les 10, i ho farà contra un segon de grup que podria ser un rival trampa. Durant el dia d'avui, els taronges faran recuperació al gimnàs, i demà prepararan el partit conscients que començar amb bon peu la segona fase els permetria fer un pas important cap als quarts de final.

Partit trampa per tancar la primera fase.
Ahir al vespre, partit més difícil del previst per a un Lanza que hauria pogut caure derrotat contra un rival que ha anat de menys a més i que ha entrat a les travesses per ser a la fase final. El Lanzarote va saltar a la pista amb ganes de sentenciar aviat. L'actitud i la pressió dels jugadors taronges era la bona, però el rival va colpejar primer. Ben aviat, d'una paret a camp propi, va néixer una bon contracop mortal pels interessos del Lanza. La rematada final va ser desviada lleugerament pel porter canari, però no va ser suficient, ja que es va introduir al fons de la porteria. El Lanzarote va semblar desencoretjat per moments, i el gol el va deixar uns quants minuts grogui en què el rival va disposar de molt bones ocasions que van trobar, ara sí, un bona resposta en Jordi Saborit.
De mica en mica, el Lanzarote es va saber tornar a col·locar al partit, i abans de la mitja part va poder empatar: jugada individual de Carles Garrido (amb un parell de driblings estratosfèrics), passada a Sergi Pi, que li torna al segon pal, però el vuit del Lanza no va encertar amb la rematada final que es va estavellar a la fusta. Garrido se'n feia creus.

Pateixen per empatar, i el pal evita la victòria.
El descans va provar al Lanzarote, que va sortir a buscar l'empat amb una pressió més fèrria. L'agressivat dels taronges va fer pujar la tensió del partit, i en cinc minuts l'àrbitre havia xiulat ja tres faltes dels canaris (algunes, una mica més que dubtoses). L'enfrontament es va escalfar a marxes forçades, i Pi va veure una targeta tan justa com innecessària i dura era la falta quan va deixar anar la cama al cercle central. També l'àrbitre hi va voler posar de la seva part amb algunes decisions sorprenents, sense benefici per cap dels dos equips en especial, però sí amb perjudici, sobretot, pels canaris.
L'empat s'allunyava mentre anaven passant els minuts, i entre els taronges es feien evidents els nervis cada cop més. A la sortida d'una falta, Xavier, ben col·locat, va robar una pilota que li va permetre vertebrar una bona contra. La passada al moment just va permetre que l'arribada de Carles Garrido es traduís, ara sí, en l'empat en una finalització semblant a la que el pal, a la primera part, no havia deixat acabar satisfactòriament.
L'empat va calmar els canaris, que van disposar de noves oportunitats per capgirar el resultat de manera definitiva. Però el pal va evitar de nou que el LNZRT lligués els tres punts: primer, de nou en un xut de Garrido; després en una vaselina de Pi.
Els últims minuts, el Lanzarote va ser caut per evitar una nova falta que hauria significat el doble penal a favor del rival que hauria pogut decantar la balança, i va continuar buscant el gol, però amb més tranquil·litat.
Al final del matx, Carles Garrido, autor de l'únic gol del taronges i el millor ahir es mostrava satisfet de la victòria als micròfons de la televisió: "Ha estat un empat difícil, contra un equip molt físic i perillós. Ens han exigit molt, i s'ha demostrat que encara ens falta una mica per estar el 100%, però felicito el rival perquè és un molt bon equip que crec que arribarà lluny en aquest torneig.
Dijous a les 10, el Lanzarote començarà la segona fase. En principi, l'equip tornarà a estar al ple com ahir, en què es va produir l'estrena de Blai Martí amb el Lanza aquesta temporada. I després, a preparar Gurb. A finals de setmana, sembla que podríem confirmar la plantilla que jugarà a les 12 hores al Pavelló Municipal de Gurb.