10 de juliol 2011

Subcampionat agradolç a Gurb

El Lanzarote fa un bon paper a Gurb, es planta a la final contra pronòstic sense perdre cap partit, però s'esfondra físicament a la final i cau en un partit boig amb molts gols.

Els taronges alternen actuacions bones amb grans exhibicions de futbol sala, i, malgrat la derrota, donen una molt bona imatge.


Sergi Pi és el gran protagonista amb 10 gols en 6 partits, però el Lanza brilla com a bloc sòlid tot i les baixes.



El Lanzarote ha disputat aquest cap de setmana passat les seves primeres 12 hores a Gurb. El torneig, el premi del qual era en metàl·lic, ha aglutinat conjunts molt potents amb diversos candidats al títol amb un de força clar: l'equip del Decathlon, amb bons jugadors (i treballadors) de l'empresa. Malgrat el bon nivell del torneig, el Lanzarote ha brillat amb llum pròpia com a bloc treballador, solidari i efectiu al davant.
El Lanzarote havia quedat enquadrat en el grup de la mort, però ha sabut solucionar els problemes per la via ràpida, malgrat que amb cert patiment. Amb el primer lloc del grup lligat, ha superat amb certa comoditat els seus rivals a quarts i a semis, però no ha pgut rematar la feina. Malgrat el mal final, la imatge ha estat molt bona i el Lanzarote ha ampliat el respecte que se li té un cop més amb un torneig immaculat fins a la final.
Capítol a part mereix un Sergi Pi que ha encadenat molt bons partits; el calldetenenc ha marcat a tots els partits menys al primer, i ha sumat en total 10 gols i algunes assistències de gol que catapultat el Lanza cap a una final en què no hi va haver premi. Segurament, Pi ha estat el millor jugador taronja conjuntament amb Carles Garrido (7 gols i 4 assistències).

EL PARTIT x PARTIT: Fase de Grups.

Gunners FC 2 -4 LNZRT

El Lanzarote no va tenir un debut gens fàcil contra un equip jove, però intens. Carles Garrido va encarrilar el partit amb un golàs de rematada creuada, però el Lanzarote, encara no habituat a la pista, no va saber administrar bé l'avantatge, i va cedir l'empat. Però Carles Garrido de nou va avançar els taronges i, ara sí, el partit ja no es va escapar. Al final, pòquer de gols del 8 del Lanzarote per solucionar el partit més senzill del grup.

Els Savis 1 -3 LNZRT

A la segona jornada, el Lanzarote tenia clar que amb una victòria tenia gairebé feta la classificació. Alhora, però sabia que no seria gens fàcil perquè Els Savis eren l'equip més potent del seu grup i tots dos conjunts estaven empatats de punts.
La igualtat es va fer palesa durant molts minuts sobre la pista, i al gol inicial de Els Savis hi va respondre el Lanzarote amb un nou gol de Carles Garrido. A les acaballes del partit, el gol semblava que podia caure per qualsevol de totes dues bandes, però l'encert va ser del Lanza.
Primer, contraatac guiat per Blai Martí, una de les sorpreses agradables del torneig, que toca per Campro, i aquest, amb el porter ja batut, dóna un segon pal a Pi, que remata amb tot al fons de la xarxa. Minuts més tard, quan es consumien els últims segons, recuperació de Pi a la frontal i la sentència. Amb la victòria, el Lanza ja acaronava els quarts.


Els Bananes 2 - 2 LNZRT
Ensopegada del Lanzarote en l'últim partit de la fase de grups contra un equip que s'ho jugava tot i que va posar-hi molta intensitat. Un empat servia els taronges per ser primers de grup, i el van saber lligar a les acaballes del partit. De tota manera, el Lanza mai no es va trobar còmode sobre la pista El primer gol el va fer Sergi Pi, i també va marcar, ja jugant de 5, Blai Martí a passada al segon pal de Guillem Solerdelcoll.

EL PARTIT x PARTIT: Fase Final.

LNZRT 8-3 Els Bananes [4ts de Final]
Amb la lliçó ben apresa, el Lanza va donar un espectacle als quarts que li van permetre escombrar Els Bananes de la pista. El sorteig havia enquadrat el Lanzarote amb el millor tercer, i aquest era el mateix rival. Però el partit va ser completament diferent, ja que els lanzarotenys van analitzar a fons el seu rival per saber com fer mal al rival.
Un gol ràpid de Blai Martí, mig de fortuna i mig de murri, va encarar molt bé el partit. Però el protagonisme havia de recaure sobre Sergi Pi. Quan Els Bananes van empatar fruit d'un desajustament defensiu del Lanza, Garrido va fer una bona passada per Pi, que va ser gana i va marcar el segon dels taronges. A partir d'aquí, pas ferm del conjunt de Sant Julià.

Pi va marcar de nou
a la sortida d'un córner, amb una volea creuada engaltant una passada cullera de Blai Martí. Poc després, després d'una rematada de taló de Blai Martí al pal, Pi només havia d'empènyer la pilota per establir el 4 a 1. Els Bananes van retallar distàncies, però els engrenatges del Lanza funcionaven a la perfecció i va passar de nou com una piconadora. Pi va tornar a marcar de falta, i Garrido i Guillem també es van afegir a la festa.
I Pi va voler posar la cirereta amb un gol de traca i mocador (si us plau, que no es llegeixi la crònica) amb una vaselina exquisida, un gol del qual, sens dubte, en sentirem a parlar durant dècades per boca del calldetenenc.
Al final, Els Bananes van poder marcar un nou gol que va maquillar una mica el resultat (8-3)

Els Pimentons Calents 1 -5 LNZRT [Semifinals]
Bones semifinals entre dos equips molt diferents, però molt perillosos a dalt. El Lanzarote es va avançar amb un gol de Jordi Camprodon (ara sí, Campro, ara sí: tu ho deies, "Jo, els gols importants"), però va trobar la rèplica en una bona rematada que Sebu no va poder aturar. El signe del partit va poder canviar després que l'àrbitre xiulés un penal contra els taronges per una falta més que dubtosa dins de l'àrea d'Herreros. El xut, un obús, es va estavellar a la fusta, i va donar aire al Lanza, que de mica en mica va anar agafant avantatge amb gols d'Herreros i Guillem (1 a 3). Els últims minuts, Els Pimentons Calents es van posar a jugar de 5, i el Lanzarote va sentenciar amb gols de Pi i Carles.

LNZRT 6 -8 Drink Team [Finals]
Decepció lanzarotenya en una final en què l'equip sempre va anar remolc i li van faltar cames. El partit va quedar marcat per un gol inicial que no hauria hagut de pujar mai al marcador, perquè Sebu es trobava lesionat i obstruït a terra per l'estrella del Drink Team, Enric Cassé. A partir d'aquí, l'infortuni va perseguir el Lanzarote, que va veure com la final se li escapava amb un parcial de 0 a 3. A la mitja part, gràcies a un gol de Campro i a un altre de Pi, el lanza va veure la remuntada possible.
Però just a la represa, nova galleda d'aiguafreda pels taronges, que van veure com el Drink Team es posava novament tres gols per davant.
Arribats a aquest punt (2 a 5), el Lanza va optar per recuperar l'Esperit Prullans i es van posar de 5. Amb Sergi Pi de porter jugador, el Lanzarote va anar aculant el rival, i es va tornar a posar en el partit. Els gols de Blai Martí (que va marcar per partida doble a passada de Sergi Pi) i de Guillem (també per partida doble), van permetre el Lanzarote acostar-se el rival de mica en mica. El Drink Team, però, va saber mantenir sempre l'avantatge i el miracles no va ser possible. El Lanzarote perdia el primer partit de la temporda, una derrota dolorosa, però que no pot fer oblidar que el que han fet els taronges aquesta nit passada ha estat molt gran.