08 de juliol 2011

TREPITGEN FORT!

Lanzarote Futsal 4 - 1 Càmping Vidrà
El LNZRT va encetar ahir el vespre la segona fase del torneig de Torelló d'una manera immillorable. Els taronges, ahir amb la segona equipació, van escombrar un Càmping Vidrà mancat d'efectius, i van resoldre amb contundència un dels enfrontaments més complicats del torneig contra un equip sempre perillós, ordenat i efectiu.
De fet, només calia veure els enfrontaments d'altres anys per preveure un partit travat, amb poques ocasions i decidit per petits detalls. L'any passat, per exemple, en el mateix escenari, el Lanza només va ser capaç d'empatar a 1 en un partit disputadíssim. Però enguany, partit molt més plàcid en què els canaris van ser superiors i van saber administrar el seu avantatge a la pista i traduir-lo en un resultat contundent, però enganyós, ja que el Càmping Vidrà va arribar reiteradament a la porteria de Saborit amb cert perill, sobretot, a la primera part i en els últims minuts del segon període.

LES 3 CLAUS
  1. El desavantatge numèric del rival. Càmping Vidrà no tenia banqueta, la qual cosa va aplanar el camí dels taronges cap al triomf A la segona meitat, el rival va decaure físicament per la manca d'efectius.
  2. L'inici de la segona part. El Lanza va sortir com un cicló i en set minuts va resoldre el partit.
  3. L'ordre defensiu. Els taronges no van cometre tants errors en les marques, i van estar molt seriosos. Saborit va haver d'intervenir poc, però amb encert.

El partit va començar dominat pel respecte entre tots dos equips. Tot feia preveure un partit llarg, en què el domini lanzaroteny seria constant, ja que el rival va renunciar a la pilota des del principi. Al Lanzarote li faltava una última passada a lloc per avançar-se en el marcador, i malgrat els intents repetits dels taronges, guiat per un excels (com sempre) Carles Garrido, el domini es mantenia estèril. Per altra banda, Càmping Vidrà arribava en comptagotes fruit de contraatacs aïllats i perillosíssims ben solucionats per la defensa i el porter dels canaris.
Però al minut 13 de la primera meitat, Garrido va aconseguir driblar dos rivals per engaltar un xut potent que el porter va refusar; la pilota va quedar morta a dins l'àrea, i Sergi Pi va ser el més llest de la classe tocant una pilota que, després de tocar al porter, va entrar plorant a la porteria de Càmping Vidrà. El més important ja estava fet: el 10 del Lanza havia aconseguit posar els taronges per davant.
El Lanzarote hauria pogut augmentar el seu avantatge abans d'acabar el primer període. Una cullera de Nali va ser rematada per Xavi un pèl desviada, i també de córner, hauria pogut augmentar-se l'avantatge amb un globus al segon pal que Xavi tampoc no va saber concretar malgrat la gran engaltada del 4 del Lanza.
A la represa, el Lanzarote va sortir a matar el partit conscient que el rival defalliria físicament. El Lanza hi va posar paciència, va madurar el partit i de seguida va obtenir recompensa. Al minut 5 de la segona meitat, Sergi Pi xuta un córner en curt per Xavi, que xuta creuat i fluix, i Blai Martí , que sortia de fer el bloqueig, posa la punta de la bota per desviar la trajectòria i establir el 2 a 0.
Però el Lanzarote no es va relaxar. Fruit d'una pressió ofegadora, al minut 7, Sergi Pi va recuperar un pilota, i la va cedir a Marc Herreros. El de Taradell, amb opcions de xut, va obtar per combinar amb Xavi, que va habilitar-lo al segon pal i Herreros va establir el 3 a 0. El Lanzarote recollia els fruits d'un bon partit col·lectiu.
I a la sortida d'un córner, Blai Martí va recuperar una pilota a la frontal de la seva àrea, i va iniciar una galopada. Després de driblar-se un parell de rivals, va encarar porteria i després d'un parell de rebots, va cedir per Guillem Solerdelcoll, el qual va establir el 4 a 0 gairebé definitiu.
Als últims minuts, Càmping Vidrà va intentar fer el gol de l'honor. Primer, al minut 15, Saborit va tenir una gran intervenció en un 1 contra 1 que va solucionar amb gran mestratge. Posteriorment, només un minut més tard, va refusar una nova canonada del pitxitxi de Càmping Vidrà, que, ara sí, va recollir el refús del porter lanzaroteny per establir el 4 a 1 a l'electrònic. Era el desè gol del jugador en els quatre partits de competició, de manera que es distancia encara més en la llista de golejadors.
Justificar a ambos ladosAl final, el Lanza encara va tenir les opcions de fer el cinquè, però Blai Martí va estar gana, no va cedir la pilota a un Herreros més ben col·locat, i va xutar un pèl desviat.
El Lanza trepitja fort a la segona fase de grups, i ja somia aixecar l'orelluda.