17 de juliol 2013

Triomf amb toc d'atenció

LANZAROTE 5 - 3 RAIMABER
Gols del LNZRT: Pi [1-0] i Xavi [2-1 i 3-1] (1a part)
                          Carles [4-2] i Guillem [5-2] (2a part) 
                        



El Lanzarote guanya per ofici en un mal partit col·lectiu i contra un rival potencialment inferior, però que els posa en molts problemes.



La xafogor i la falta de mentalitat posen, a estones, en perill el triomf taronja, que el soluciona empès per ratxes.


29º marcaven els termòmetres de La Garriga quan l’esfèrica va començar a rodar per la pista. I de ben segur que aquesta calor i la xafogor van ser aspectes clau en el mal partit del Lanzarote, que ahir a la nit va sumar els tres punts més per lògica que per brillantor, ja que va ser una ombra d’aquell equip que va enlluernar al públic en els dos primers partits.

I això que el matx es va posar de cara quan un gol matiner de Pi després d’un xut a la frontal de l’àrea, fruit d’un lliure indirecte servit per Carles. El de Taradell, dels millors ahir, hauria pogut ampliar distàncies en les jugades següents després de bones recuperacions que van acabar en contraatacs no materialitzats. Però el Lanzarote jugava lent i previsible, sense rotacions hàbils i amb molts i molts errors en la passada, la qual cosa va donar lloc a diversos contraatacs del jove conjunt de Raimamber, que va  aconseguir amb un xut creuat la igualada.

De pilota aturada, en un córner servit per Blai, Xavi va engaltar un xut complicat pel porter que va foradar l’escaire de la seva porteria, i poc després, el barceloní repetia en la seva cita amb el gol empenyent una pilota, a porteria buida, després d’una passada el segon pal de Blai, un altre cop, que va tenir una primera aparició al partit que va donar un altre aire als taronges.

Però lluny de solucionar el matx, el Lanzarote va caure, de nou, en imprecisions tècniques i accions lentes. Raimamber, un conjunt fort físicament, guanyava les accions per ganes davant d’un conjunt taronja que s’havia de corregir constantment. El perill del jove conjunt de La Garriga arribava fonamentalment al contraatac, i Saborit va haver d’intervenir repetidament i amb èxit durant tots dos períodes. Abans del descans, però, en l’enèssima acció de Raimamber va arribar el gol que escurçava diferències.

A la represa, el Lanzarote no va millorar la cara, i va continuar sent l’equip fluix i imprecís de la primera part. Saborit va haver d’intervenir cada cop més, i va evitar l’empat en més d’una ocasió. A l’altra àrea, el perill arribava de manera molt esporàdica, ja que els taronges no estaven fins ni en la construcció ni en la destrucció.

Una genialitat de Carles va acabar, de contraatac i després d’una recuperació seva, al fons de la xarxa establint un 4 a 2 que obria una escletxa pels taronges. A les acaballes, entre Pi i Guillem van fer el 5 a 2 que s’intuïa com a definitiu. El de Calldetenes va fer una bona jugada individual que va acabar amb un xut creuat que va poder desviar Guillem per acabar al fons de la xarxa. El 5 a 3 final, anecdòtic, va arribar en l’enèssim error de la defensa lanzarotenya a la sortida de la pilota.

Toc d’atenció, sens dubte, per un Lanzarote que haurà de recuperar la senda del bon joc col·lectiu si vol guanyar dijous en un partit crucial pel primer lloc de grup. Convindrà millorar en diversos aspectes, i recuperar aquella frescor atacant i concentració defensiva que va mostrar en els dos primers enfrontaments. Bona notícia, els tres punts, que mantenen el Lanzarote imbatut, amb un ple de victòries, i virtualment classificat.

MVP lanzaroteny del partit: Blai M.