19 de juliol 2013

Escombrats

LANZAROTE 0 - 6 QUEVIURES


El Lanzarote perd sense pal·liatius un partit complicat i contra un rival millor que supera els taronges a pesar de l'esforç de l'equip.

L'equip manté l'opció de ser primer de grup, i depèn d'ell en els pròxims dos partits per aconseguir-ho.

Al Lanzarote li va canviar la cara. No per un mal partit col·lectiu, ni per falta d'esforç o per errors greus individuals. El rival, Queviures, va ser superior, simplement, i va passar per sobre dels taronges d'inici a fi. Empesos per una bona defensa i un atac elèctric, el conjunt queviurenc va manar en el partit des del principi, i no va concedir, gairebé, cap ocasió de gol al Lanza.


El partit va començar ple de precaucions en defensa i amb aproximacions del rival enverinades que, si bé algunes anaven desviades, portaven molt de perill. El Lanzarote, per la seva banda, va disposar de la seva única acció clara del primer temps quan Xavi va rematar, inconcebiblement, una pilota per sobre el travesser amb el porter ja batut.

El gol, però, va arribar a la porteria de Saborit. Els taronges tenien la sensació de voler i no poder, i van intentar lligar accions en atac que sempre van ser ben defensades. Alguns xuts tímids i llunyans van voler posar a prova el porter rival, que, segur, va respondre sempre amb encert. I en canvi, a l'altra àrea, va acabar caient un segon gol que va ser massa.

A la mitja part, les cares dels jugadors lanzarotenys ho deien tot: pura impotència contra un conjunt superior en tot. I ni així no van deixar de remar. A la represa el guió va ser exactament igual, i tal com havien caigut els dos primers gols en van caure dos més. Això sí, Carles va tenir una acció immillorable per escurçar diferències amb una rematada des del segon pal que va enviar a l'amfiteatre.

A les acaballes, el Lanzarote ho va intentar de cinc, amb el porter-jugador. Va millorar en la circulació, però no va crear, gairebé, ocasions de gol. Massa estàtics, els va costar de trencar la zona defensiva, i quan ho van aconseguir no van saber lligar l'última passada. I com sol passar, amb tan de risc, qui va ampliar l'avantatge va ser el rival amb xuts llunyans després de dues recuperacions.

Malgrat la derrota, el Lanza s'ha de concentrar ara a lligar el primer lloc, factible després de les ensopegades dels rivals en els seus partits de la setmana. Si guanyen els seus dos enfrontaments, els taronges seran primers de grup, però caldrà anar en compte perquè una ensopegada podria ser mortífera pels interessos. Dilluns es començarà a escriure el desenllaç. Caldrà veure la reacció dels jugadors després de la dura derrota d'ahir.