12 de juliol 2013

TRES PUNTS, DE MATINADA

LANZAROTE 2 - 0 ASSESSORIA
Gols del LNZRT: Ale [1-0] i Pi [2-0] (2a part)
                         
El LNZRT s'endú un partit travat i dur que es decideix a l'epíleg gràcies a un bon gol d'Ale després d'una segona part ambiciosa dels canaris.

Els taronges acaronen la classificació guiats per un Xavi estel·lar, i entraran a la setmana decisiva amb les credencials intactes per a l'assalt definitiu al primer lloc.

Com si els dies no haguessin passat. El Lanzarote tornava ahir a La Garriga nou dies després del debut, i s'enfrontava contra un dels rivals directes i líder provisional del grup. El conjunt taronja havia comptat els dies després del bon primer partit, i afrontava el matx amb tranquil·litat, energia i ganes. Sobretot ganes.

De seguida es va demostrar sobre la pista les dinàmiques del partit. Una primer possessió del conjunt rival va apuntar al que seria la tònica del primer temps: possessions lentes i previsibles per part de tots dos equip que beneficiaven més als verds que no pas als taronges. 

Però el Lanzarote brillava en tasques defensives aprofitant que el conjunt del Congost centrava al seu joc ofensiu en els moviments per dins i renunciava a jugar per fora. El resum va ser poques oportunitats per tots dos costats. Pels taronges, algunes aproximacions més amenaçadores que perilloses i algun xut llunyà, principalment de Carles, que provava de posar a prova els reflexos del porter. A la seva àrea, si fa o no fa el mateix: xuts generalment desviats o, contràriament, que es trobaven un Saborit encertadíssim que escopia el perill a córner.

Això sí, l'oportunitat més clara de la primera part va caure pel conjunt verd, i podria molt ben ser la clau del partit. Falta més que rigorosa a la frontal de l'àrea de Saborit mal defensada per tota la defensa taronja que Guillem salva just sobre la línia de gol. Providencial, el de Gurb, sens dubte.

A la represa, un Lanzarote més ambiciós va instal·lar-se a camp rival, amb una pressió alta que donava fruits i permetia recuperar ràpidament la possessió de la bimba. De pilota aturada o de jugada, les oportunitats es succeïen, però els taronges no les concretaven per centímetres. L'equip s'havia posat la granota de feina, i semblava disposat a tot comandat per un Xavi molt millorat respecte el partit anterior i que va acumular molts i bons minuts.
Quan el partit ja semblava condemnat a un tedi empat, Ale va treure caràcter per enviar un xut creuat al fons de la xarxa després d'una bona cessió de Pol V. El de Vallcarca, que va completar un altre bon partit, decidia el matx amb un gol que arribava de matinada i als minuts finals. Lluny de patir, el Lanzarote va continuar amb el setge mesurat a la porteria rival, i una bona recuperació de Xavi va permetre iniciar una contra letal que va acabar, després de la passada del barceloní, als peus de Pi, que va decidir amb la cama dreta a porteria buida.

La setmana que ve es preveu clau per la lluita pel primer lloc del grup, i el Lanzarote hi arriba amb les aspiracions intactes. Dijous hi ha la data marcada en vermell contra Queviures, però abans els taronges hauran de sumar tres punts dimarts en un partit de ben segur complicat.

MVP lanzaroteny del partit: Xavi