23 de juliol 2013

Hores de reflexió abans d'entrar als quarts

LANZAROTE 6 - 6 BAR JOVI
Gols del LNZRT: Campro [1-0] i Xavi [3-2] (1a part)
Autogol [4-3], Guillem [4-4], Ale [5-4] i Carles [6-6] (2a part)


El LNZRT torna a fer un partit mediocre, amb errors individuals greus i poca dinàmica de grup, i empata un partit assequible i queda relegat del primer lloc.

Els taronges estan desconeguts en defensa, amb poca concentració i molt cansats, i s'han d'esforçar per empatar.

Després de dos bons partits, el Lanzarote ha sumat una victòria deslluïda, una derrota contundent i un empat, i s'ha de replantejar les dinàmiques, o a finals de setmana pot estar fora.

El Lanzarote ja no enlluerna, ja no imposa. Després de dos partits brillants, els taronges han perdut pistonada i ja no són l'engranatge perfecte que defensava concentrat i atacava amb encert i mobilitat, sinó una ombra que juga a estones i que no és capaç d'imposar la seva lògica ni en partits que, com ahir, eren molt i molt assequibles.

Al partit d'ahir, el rival s'hi jugava moltíssim, i va voler imprimir intensitat a la pista per batre els taronges. Però tot i així, el partit va començar bé, molt bé: una passada al segon pal de Pol V. servia al que sempre hi és, Campro, per fer l'1 a 0. El capità mateix hauria pogut ampliar distàncies amb una mitja vaselina, però, de mica en mica, el conjunt magrebí de Bar Jovi va anar imposant el seu ritme i posant setge a la porteria de Saborit. Una pèrdua de pilota va deixar un 2 contra 1 amb Blai Martí que va acabar, batut i sense res a fer, amb l'empat, i poc després el jove jugador no va estar prou intens, es va veure superat i el xut final va significar el 2 a 1. 

El Lanzarote li havia tornat a passar el mateix: tenir un partit controlat, amb la sentència a prop, i deixar escapar l'oportunitat. I a partir d'aquí, els taronges van anar gairebé sempre a remolc. Una passada vertical en un contra-atac va servir als magrebins per ampliar l'avantatge després de guanyar l'esquena de la defensa, i definir amb tècnica. El 4, abans del descans, va reduir distàncies.

A la represa, de seguida el partit es va posar costa amunt de bell nou, ja que una pèrdua de pilota va implicar el 4 a 2. A partir d'aquí, el Lanzarote va remar per intentar capgirar la dinàmica, i el conjunt de Bar Jovi va topar amb la mala fortuna després d'una passada de Blai que va ser desviada per un defensor cap al fons de la porteria.

Poc després, Guillem es disfressava de Romario per eliminar rivals amb un 1 contra 1 brillant, combinava amb Pol V., i rematava a plaer establint l'empat. Amb la igualada, els taronges es van començar a sentir una miqueta més còmode, i Ale va acabar la feina de capgirar el resultat amb un xutàs que va entrar per l'escaire curt després de fregar els dits del porter rival.

Ja per davant, els taronges van recuperar lleugerament la concentració defensiva i no van córrer riscos, per un nou error de passarell i puntual de la defensa en general, imperdonable, a tres minuts del final, va fer perdre, definitivament, l'opció del primer lloc. El Lanzarote ho va voler provar de cinc, i va tenir algunes opcions, però qui es va avançar va ser el conjunt magrebí després d'un nou error dels taronges, que van perdre una pilota al mig camp i sense porter, i van veure com se'ls escapava el partit.

A la jugada següent, Carles va empatar a porteria buida, però ja no hi va haver gaire temps per a més. El resultat, més que just, hauria pogut ser encara pitjor si Bar Jovi hagués convertit algun dels dos doble-penals de què va disposar. 

Avui toca l'últim partit de grups, i el Lanzarote hauria de guanyar, però vist el canvi experimentat els últims dies queda en entredit aquest triomf, també. El Lanza s'haurà de plantejar una sèrie de coses per millorar: cal guanyar en concentració i en intensitat, forma física urgentment, i cal recuperar la dinàmica de rotacions dels dos primers enfrontaments. El Lanzarote ha de recuperar amb urgència sensacions per tornar a ser la màquina perfecta que va enlluernar en els primers partits.